تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۳
کد خبر : 14930

کارنامه سودسازی ۶ماههه نخست روانکارهای بورسی

روانکارها در جاده هموار سودسازی

روانکارها در جاده هموار سودسازی

طبق صورت‌های مالی روانکارهای بورسی، صنعت روانکار با وجود رشد سنگین بهای‌تمام شده، کاهش سودآوری نداشته است. همچنین در ۶ ماهه ۱۴۰۳ تنها یکی از شرکت‌های این صنعت افت سودسازی را تجربه کرده است.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، انتشار صورت‌های مالی روانکارهای بورسی خبر از ثبات سودآوری در این صنعت می‌دهد. به نحوی که سود صنعت روانکار برخلاف پالایشی‌ها کاهش نداشته و به ۶ هزار و ۸۲۳ میلیارد تومان رسیده. آمار و ارقام نیز نشان می‌دهد، تنها یکی از روانکارها، در ۶ ماهه نخست امسال کاهش سودآوری را تجربه کرده است.

 

وضعیت سودسازی صنعت روانکار

طبق آمار، چهار شرکت روانکار بورسی در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ مجموعا ۶ هزار و ۸۲۳ میلیارد تومان سودآوری داشتند که در مقایسه با مجموع سود خالص صنعت در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ تنها ۰.۰۱  درصد رشد کرده است.

اما کدام یک از روانکارهای بورسی در سودسازی، موفق‌تر بوده است؟ انرژی پرس در این گزارش وضعیت سودسازی روانکارهای بورسی را در نیمه نخست سال بررسی کرده است.

بیشترین افزایش درآمد روانکارها در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳

بررسی صورت‌های مالی روانکارهای بورسی نشان می‌دهد نفت ایرانول (شرانل) توانست در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ «درآمد حاصل از فروش» خود را ۴۴ درصد افزایش دهد و این رقم را از ۶ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۹ هزار و ۶۸۳ میلیارد تومان برساند.

نفت بهران نیز عملکرد خوبی در درآمدزایی از خود نشان داد و درآمد خود را از ۹ هزار و ۹۱۷ میلیارد تومان در  ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با رشد ۳۸ درصدی به ۱۳ هزار و ۶۷۴ میلیارد تومان رساند. نفت پارس و سپاهان نیز در این مدت موفق شدند مبلغ فروش خود را به ترتیب ۲۶ و ۲۲ درصد افزایش دهند و رتبه سوم و چهارم این بخش را به دست آورند.

بیشترین افزایش هزینه تولید روانکارها در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳

نکته‌ای که باید در این بخش گفته شود این است که افزایش بهای تمام شده محصولات صنعت روانکار از رشد مبلغ فروش آن‌ها بیشتر بوده است. همین موضوع سبب توقف رشد سودسازی شرکت‌های این صنعت در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ شده است. لازم به ذکر است مجموع بهای تمام شده چهار روانکار بورسی در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ حدود ۴۴ درصد رشد کرده و به ۳۳ هزار و ۳۷۹ میلیارد تومان رسیده است.

در این میان نفت ایرانول با افزایش ۵۴ درصدی هزینه تولید بیشترین رشد بهای تمام‌شده را در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ به خود اختصاص داده است. چرا که بهای تمام‌شده محصولات فروش رفته نفت ایرانول از پنج هزار و ۵۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به هفت هزار و ۷۵۴ میلیارد تومان رسیده است.

نفت پارس نیز دیگر شرکت روانکار بود که در این دوره افزایش سنگین بهای تمام‌شده را پشت سر گذاشته است. به طوری که این رقم ۴۹ درصد رشد کرده و از سه هزار و ۸۳۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به پنج هزار و ۷۲۱ میلیارد تومان رسیده است.

همچنین دو روانکار دیگر یعنی نفت بهران و سپاهان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ با افزایش به ترتیب ۴۷ و ۳۲ درصدی بهای تمام‌شده روبه‌رو شدند و رتبه‌های سوم و چهارم «بیشترین افزایش هزینه تولید» را به خود اختصاص دادند.

بیشترین افزایش سود خالص روانکارها در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳

همان‌طور که گفته شد افزایش درآمد شرکت‌های صنعت روانکار در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ به اندازه رشد هزینه تولید این شرکت‌ها نبوده است. این موضوع به همراه رشد هزینه‌های مالی روانکارهای بورسی، رشد سودسازی این صنعت را به شدت کاهش داد.

به طوری که مجموع سود خالص چهار شرکت روانکار در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ تنها ۰.۰۱ درصد افزایش داشت و از ۶ هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۸۲۳ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ رسیده است.

در این میان اما نفت سپاهان با افزایش ۷.۶ درصدی سود خالص بهترین عملکرد را در زمینه افزایش سود خالص  ۶ ماهه ابتدایی داشته است. به طوری که این شرکت موفق شد سود خالص خود را از دو هزار و ۴۹۱ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به دو هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ برساند.

همچنین نفت ایرانول موفق شد سود خالص خود را از هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با رشد ۳.۶ درصدی به هزار و ۱۸۳ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ برساند و دیگر روانکاری لقب بگیرد که موفق به رشد سود خالص خود شده است.

نفت بهران نیز در این مدت توانست جلوی کاهش سودآوری خود را بگیرد و رقم هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان را ثبت کند. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۲ درصد افزایش داشته است.

در مقابل اما نفت پارس با کاهش نسبتا شدید ۱۸.۳  درصدی سود خالص روبه‌رو شد؛ به طوری که سود خالص این شرکت از هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به هزار و ۴۰ میلیارد تومان رسید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.