تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
کد خبر : 17240

بازدید جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه از نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا

بازدید جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه از نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا

جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه با حضور در نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا از بخش‌های مختلف این پروژه بازدید کردند.

در این رویداد که روز یکشنبه یازدهم آذر 1403 برگزار شد، برخی مدیران و معاونان کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، مدیران عامل و ارشد شرکت‌های تأمین سرمایه و نهادهای مالی عضو کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، فعالان بازار سرمایه و تعدادی از خبرنگاران حوزه بازار سرمایه و صنعت و انرژی، با همراهی نایب رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل حوزه برق، معاون اقتصادی و مالی، مدیرعامل بخش خدمات مالی و جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا حضور داشتند.

ابتدای این نشست، احسان آقائی ملایری، مدیر ارتباطات و بازار گروه مپنا به معرفی نیروگاه سیکل ترکیبی پرند و موقعیت استراتژیک آن پرداخت و گفت: این نیروگاه یکی از مهم‌ترین نیروگاه‌های مپنا و به دلیل نزدیکی به شهر تهران دارای جایگاه ارزشمندی در میان دارایی‌های گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا برخوردار است. نیروگاه پرند به ظرفیت 1580 مگاوات به دلیل نزدیکی و تامین برق برای استان و شهر تهران برای بازار سرمایه نیز اهمیت زیادی خواهد داشت.

آمادگی مپنا برای احداث 6000 مگاوات نیروگاه جدید

مدیرعامل بخش برق گروه مپنا، در جریان بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا از ارائه برنامه گروه مپنا به وزارت نیرو برای آمادگی احداث و تامین ۶ هزار مگاوات تا پیک تابستان سال آینده خبر داد.

خلیل بهبهانی گفت: این برنامه از دو وجه “تکمیل و بهره‌برداری از واحدهای حرارتی و تجدیدپذیر” و “ارتقای توان عملی نیروگاه‌های موجود با اقدامات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و استفاده از کنتورهای هوشمند” برخوردار است.

مدیر عامل حوزه برق گروه مپنا، پیش‌نیاز تحقق افزایش ۶ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی را تأمین مالی دانست و تصریح کرد: برنامه‌ای برای تأمین مالی این طرح‌ها از محل مطالبات انباشته و همینطور از محل ظرفیت‌هایی که در سیستم وجود دارد، دیده شده است. همچنین طرحی را آماده داریم که بخشی از نیروگاه‌های متعلق به گروه مپنا در یک بسته و بخشی از نیروگاه‌های غیردولتی در بسته دیگر برای تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی، مجموعا به ظرفیت ۴ هزار مگاوات به‌عنوان هدف‌گذاری آینده پیشنهاد دهیم.

بهبهانی تأکید کرد: تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی، ضمن افزایش تولید برق بدون مصرف سوخت بیشتر، افزایش راندمان نیروگاه‌ها را به بیش از ۵۰ درصد خواهد رساند.

 

پرداخت 500 میلیارد ریال مپنا به سهام عدالت طی روزهای آینده

معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا نیز اظهار داشت: با تسهیلاتی که برنامه‌ریزی و دریافت شده است، بخش دوم پرداخت بدهی مپنا به سهام عدالت به مبلغ 500 میلیارد ریال، طی چند روز آینده پرداخت خواهد شد.

احمدرضا فراست گفت: در بخش اول، با تصویب هیئت مدیره گروه مپنا با دریافت تسهیلات از بانک تجارت، مبلغ 1000 میلیارد ریال کارسازی شد و این قرار را گذاشتیم که تا پایان سال کلیه بدهی گروه مپنا به گروه سهام عدالت از بابت تقسیم سود را از مسیر پرداخت نقدی و افزایش سرمایه از محل تبدیل مطالبات تسویه کنیم.

وی از برنامه گروه مپنا برای دو عرضه اولیه سهام “شرکت نیروگاه پرند مپنا” و “شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا” خبر داد و تصریح کرد: شرکت نیروگاه پرند، صندوق پروژه بوده و تبدیل به شرکت سهامی شده است. البته با توجه به تأمین مالی و خریداری یونیت‌ها، برخی برآوردها آن است که این عرضه زودتر انجام خواهد شد. همچین هیئت مدیره گروه مپنا مصمم است که عرضه نماد “ومپنا” پس از جلسات ارزش‌گذاری در آینده نزدیک و در نخستین فرصت انجام شود.

سهم بالاتر تولید نسبت به ظرفیت در کشور

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در نشست مشترک با مدعوین به معرفی نیروگاه و اطلاعات تولید و فروش برق آن پرداخت و گفت: با وجود سهم 1.6 درصدی از ظرفیت شبکه برق، سهم تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی پرند از تولید برق کشور حدود 2.5 درصد بوده است. همچنین با وجود سهم 7.3 درصدی هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا از ظرفیت شبکه برق کشور، این نیروگاه‌ها حدود 10.8 درصد از تولید برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند که به دلایل آمادگی بالای این نیروگاه‌ها و استفاده از ظرفیت تولید تجهیزات گروه مپنا و تیم فنی و متخصص بهره‌بردار و نیاز بیشتر شبکه به این نیروگاه‌ها است که راندمان بالا و موقعیت آنها باعث سهم بالای تولید نسبت به ظرفیت شبکه شده است.

میثم نصر، مشخصات فنی و ویژگی‌های نیروگاه پرند را تبیین و گفت: شرکت پرند در سال 1391 ثبت و 1580 مگاوات ظرفیت نامی دارد و دارای سه توربین MAP2B و یک توربینMAP2C است که آخرین نسخه‌های ارتقا یافته توربین گروه مپنا محسوب می‌شوند و برای اولین بار در شرکت پرند مورد بهره‌برداری قرار گرفتند. این نیروگاه همچنین دارای دو توربین گاز با ظرفیت 180 مگاوات و بخش بخار نیز دارای سه واحد 159 مگاواتی است که تحت قرارداد بیع متقابل احداث شده است. نیروگاه پرند اولین نیروگاه واگذار شده بخش خصوصی از محل رد دیون دولت، اولین نیروگاه قرارداد فروش برق در بازار برق، اولین نیروگاه ثبت شده در بورس انرژی، اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل،  اولین واحد ارتقایافته MAP2B و MAP2C و اولین نیروگاهی در کشور است که از محل پساب، تولید آب انجام و 124 مگاوات گواهی ظرفیت ناشی از ارتقا واحدها دارد که درآمدی بر منافع مالی شرکت ایجاد کرده است.

 

 

عرضه سهام نیروگاه پرند در بازار فرابورس

میثم نصر ادامه داد: عرضه سهام در شرکت فرابورس ایران، بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک 25 مگاوات پردیس، تکمیل، احداث و بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک 25 مگاوات بهشهر و اقدام جهت تهاتر مالیات شرکت از محل مطالبات از شرکت مدیریت شبکه برق ایران جزو برنامه‌های آتی و توسعه‌ای نیروگاه سیکل ترکیبی پرند است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در خصوص مطالبات این نیروگاه گفت: نیروگاه پرند از مدیریت شبکه بالغ بر 12 هزار و 352 میلیارد و 927 میلیون ریال طلب دارد؛ مطالبات از مپنا صفر شده و سایر مطالبات شرکت نیز بالغ بر 4 هزار و 289 میلیارد و 822 میلیون ریال است.

نصر خاطرنشان کرد: عرضه سهام شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در بازار فرابورس در دستور کار قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک، سهام این نیروگاه عرضه خواهد شد.

تاسیس صندوق پروژه آرمان پرند مپنا

رئیس هیئت‌مدیره گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی با یادآوری چگونگی تاسیس اولین صندوق پروژه در کشور (آرمان پرند مپنا) گفت: با توجه به حجم مطالبات مپنا از نهادهای کارفرمایی دولتی و با در نظر گرفتن برخی ملاحظات دیگر، ابزار تامین مالی از طریق صندوق توسعه در برنامه مدیریت ارشد مپنا قرار گرفت و از همین روش، بخشی از پروژه های نیروگاهی مپنا نیز تامین مالی شده است.

علی اسلامی بیدگلی، خاطرنشان کرد: صندوق پروژه آرمان پرند مپنا در جهت تامین مالی طرح‌های سرمایه‌گذاری گروه مپنا به میزان ۲۵ میلیون یورو (معادل ۱۰۰ میلیارد تومان) در اواخر سال ۱۳۹۴ تشکیل شد و واحد یک بخار نیروگاه پرند نیز با همین سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری رسید.

وی اهمیت این ابزار در تامین مالی پروژه‌ها به ویژه صدها طرح نیمه‌کاره در کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد.

اسلامی بیدگلی گفت: این ابزار ریسک کمتر و فرصت‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری خواهد داشت و امیدواریم مانند تجربه موفق کشورهای بزرگ بتوانیم کمک شایانی در به ثمر رسیدن پروژه‌های بزرگ و نیمه کاره کشور داشته باشیم.

ضرورت تسهیل در تأسیس صندوق‌های پروژه و پیشنهادهایی برای بهبود روندها

عضو هیات مدیره صندوق آرمان پرند مپنا نیز به تبیین جزئیات فرآیند تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه پرداخت و گفت: پروژه‌ی ساخت نیروگاه پرند که از سال 95 به تصویب رسید، با رایزنی‌های متعددی از سوی گروه مپنا و سازمان بورس به مرحله اجرایی رسید و صندوق سرمایه‌گذاری آن اکنون در حال رشد و توسعه است.

محمدرضا معادیخواه، با اشاره به چالش‌های مهم در جذب سرمایه برای پروژه‌های زیرساختی، به بررسی موانع موجود در تأسیس صندوق‌ها و فرآیند‌های قانونی مربوط به انتقال دارایی‌ها و مالیات‌های مربوطه و مسائل نوسانات نرخ ارز و چالش‌های مالیاتی که می‌توانند بر تأمین مالی پروژه‌ها تأثیرگذار باشند پرداخت.

معادیخواه، با ارائه پیشنهادهایی برای تسهیل تأسیس صندوق‌های پروژه گفت: در صورتی که فرایند تأسیس صندوق‌ها از موضوع پذیره‌نویسی جدا شود، این امکان فراهم می‌شود که پروژه‌های بزرگ زیرساختی بدون تأخیر و پیچیدگی‌های زیاد به مرحله اجرایی برسند. همچنین لازم است نهادهای مالی ویژه‌ای برای نظارت و تسهیل در توسعه این صندوق‌ها ایجاد شود.

وی به آینده صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه و نقش آن‌ها در توسعه زیرساخت‌های کشور اشاره کرد و افزود:  این صندوق‌ها با پشتیبانی از پروژه‌های زیربنایی و توسعه‌ای می‌توانند شکاف تأمین مالی در کشور را پوشش داده و کمک شایانی به رشد اقتصادی و انرژی کشور نمایند.

معادیخواه افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه به ویژه در بخش انرژی و نیروگاهی، می‌توانند نقش حیاتی در تأمین منابع مالی برای پروژه‌های بزرگ زیرساختی ایفا کنند. با بهینه‌سازی فرآیندهای قانونی و تسهیل در تأسیس این صندوق‌ها، امکان جذب سرمایه‌های بیشتر و توسعه پروژه‌های زیرساختی به ویژه در حوزه انرژی فراهم خواهد شد.

گفتنی است، گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، شامل هفت شرکت “نیروگاهی تولید آب و برق قشم مپنا”، “تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مپنا”، “تولید برق توس مپنا”، “تولید برق سنندج مپنا”، “تولید برق عسلویه مپنا”، “تولید برق غرب کارون مپنا” و “تولید برق گناوه مپنا” و یک صندوق سرمایه‌گذاری به نام “صندوق سرمایه‌گذاری پروژه آرمان پرند مپنا” است‌. هدف از تاسیس این شرکت، اصلاح ساختار مالی گروه مپنا و به دنبال آن ایجاد هلدینگ نیروگاهی به منظور تمرکز بیشتر بر فعالیت آن بوده است. مالکیت بیش از 94 درصد سهام این شرکت به گروه مپنا تعلق دارد.

نیروگاه 1500 مگاواتی پرند مپنا در زمینی به مساحت 100 هکتار واقع در جنوب غرب تهران، کیلومتر 30 اتوبان تهران – ساوه بنا شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.