تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
کد خبر : 20593

وزیر صمت خطاب به شرکت‌های برتر کشور:

شما الگوی شرکت‌های دیگر هستید؛ با ایجاد نیروگاه، به رفع ناترازی‌ها کمک کنید

شما الگوی شرکت‌های دیگر هستید؛ با ایجاد نیروگاه، به رفع ناترازی‌ها کمک کنید

وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش معرفی ١٠٠ شرکت برتر ایران، ضمن تاکید بر اینکه، امروز صنایع، فعالان صنعتی و تجاری و شهرک‌های صنعتی، همگی با چالش ناترازی‌ انرژی مواجه هستند، خطاب به برگزیدگان شرکت‌ها در رتبه‌بندی شرکت‌های برتر، با بیان اینکه شما به عنوان برترین شرکت‌های صنعتی و برگزیده شده‌، الگوی دیگر شرکت‌ها هستید؛ این موضوع را مطرح کرد که انتظار می‌رود تا برای ایجاد نیروگاه همت کرده تا بتوان مشکل ناترازی‌ را از بین برد.

به گزارش تجارت پرس به نقل از  ایسنا، به رسم بیست و شش سال گذشته، صبح امروز (دوشنبه یکم بهمن ماه) بیست و هفتمین همایش معرفی شرکت‌های برتر ایران (رتبه‌بندی IMI-۱۰۰)، به همت سازمان مدیریت صنعتی با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع، رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و شرکت‌های صنعتی برگزار شد.

این همایش با اهدافی نظیر معرفی شرکت‌های برتر انتخاب شده طبق رتبه‌بندی، ایجاد زمینه تعامل بیشتر مدیران و سیاستگذاران اقتصادی کشور، گسترش رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی و از همه مهمتر تولید اطلاعات بسیار شفاف در مورد شرکت‌ها آغاز شده و در حال برگزاری است.

از شما شرکت‌های برتر، انتظار کمک برای رفع مشکل ناترازی‌ با ساخت نیروگاه می‌رود

سید محمد اتابک-وزیر صنعت، معدن و تجارت- در این همایش، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که توفیق داد امروز در جمع شما عزیزان حضور پیدا کنم؛ قطعاً این رویداد یکی از رویدادهای مهمی است که در حوزه صنعتی و تجاری کشور برگزار می‌شود. در طول این سال‌ها، برگزاری این همایش‌ها برای کشور، آورده شفافیت بسیاری از بنگاه‌ها را داشته است که قابلیت‌های مهم کشوری و بین‌المللی داشته‌اند. همچنین دسته‌بندی‌ها و تصویر کلی از شرکت‌ها ارائه داده که برای تصمیم‌گیری‌های آینده خود شرکت‌ها و کشور بسیار لازم بوده است. این شفاف‌سازی‌ها که در دوران مختلف صورت گرفته، سبب افزایش رقابت شده و باعث این شده که بسیاری از شرکت‌ها این شور و هیجان رقابت را در ارتقاء خودشات دیدند. این اقدام ۲۷ سال، ۲۷ بار انجام شده و امروز به بلوغ خوبی رسیده است و برنامه‌ریزی‌ برای آینده کشور را تسهیل کرده است.

وی افزود: این رویداد یک نمای کاملاً شفافی را از وضعیت شرکت‌ها بیان می‌کند، شاخص‌های مهم صنعت و تجارت را به ما نشان می‌دهد و یک تصویر درست ایجاد می‌کند. در برخی از سال‌ها، جای بنگاه‌های دانش‌بنیان خالی بود اما امسال بر اساس گزارشی که ارائه شده، مشهود است که تلاش شده تا این بخش مهم هم در طبقه‌بندی‌ها قرار گیرد و بنگاه‌های دانش‌بنیان به صورت کامل رتبه‌بندی و طبقه‌بندی شوند.

خصوصی‌سازی هرچه بیشتر، اولویت بنگاه‌ها است

وزیر صمت تاکید کرد: امیدوارم در این رویداد به این مهم نیز توجه شود که خصوصی‌سازی هر چه بیشتر این بنگاه‌ها، برای شما یک اولویت هست و این پررنگ‌تر شدن حضور بنگاه‌های خصوصی بسیار مهم است؛ اما تصویری که امسال شما نشان دادید، تصویری از رشد سرمایه در اکثر بنگاه‌های بزرگی است که عمده‌ آن‌ها، سهام‌شان وابسته به بانک‌ها و مربوط به بانک‌هاست؛ در گذشته بسیاری از امور عمرانی کشور، در نسل اول مدیران بانک‌ها، به صورتی بود که با کمک مستقیم بانک‌ها انجام می‌شد. امروز در بسیاری از اتوبان‌ها که رفت و آمد می‌کنیم، مشهود است که بسیاری از مواهب و تاسیساتی که داریم نتیجه همدلی بانک‌ها است و بانک‌ها همیشه تاثیر بسیار زیادی در توسعه کشور داشته‌اند و امروز در بنگاه‌داری حضور پیدا کرده‌اند. امروز که در سرمایه‌گذاری‌ها، سهم بانک‌ها در سرمایه‌گذاری و سودآوری شرکت بسیار بالاست، اما به تعصی از نسل اولی که بانک‌ها برای توسعه کشور زحمت کشیدند، یک انتظار از شما می‌رود و این انتظار این است که امروز صنعت و تجارت و همچنین شهرک‌های صنعتی ما، همه با ناترازی انرژی مواجه هستند؛ انتظار از شما به عنوان بزرگترین، الگوترین و بهترین شرکت‌هایی که در این همایش برگزیده شده‌اید، این است که برای ایجاد نیروگاه‌ها همت کنید  تا این ناترازی‌ را از بین ببرید.

 اتابک خاطرنشان کرد: موهبت انرژی خورشید در کشور ما بیشتر از بسیاری از کشورهای دنیاست؛ خیلی  کشورها، دو-سه ساعت نور خورشید را دارند و نیروگاه خورشیدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین ما با این شرایط اقلیمی که داریم، واقعاً می‌توانیم از نیروگاه خورشیدی استفاده کنیم. انتظار دارم که  همچون گذشته شما مدیران ارشد که در این شرکت‌ها حضور دارید، برای این کار همت کرده و ساخت نیروگاه خورشیدی را به نتیجه برسانید؛ به هر حال ۴۰ درصد GDP در سایت همین شرکت‌های برتر است و  ۴۰ درصد، عدد کمی نیست؛ در حقیقت شما امکانات این را دارید که در این مقطع به کشور کمک کنید. این اقدام جلوه مهمی از همدلی و همکاری شما را نشان خواهد داد.

مقام عالی وزارت صمت در ادامه با بیان اینکه بنگاه‌های ما همچون فولادیی‌ها، بنگاه‌هایی هستند که  درصد سودآوری بالایی دارند؛ خاطرنشان کرد:  سهام‌ نظیر این شرکت‌ها که بنگاه‌های بزرگ و ارزشمند هستند، در مقطعی که تصمیم گرفته شد مطابق اصل ۴۴، به سهام عدالت تبدیل شود، اقدامی بود که در جای خود به نظر بنده، کار خوبی بود. این‌ها برای پروژه‌های ملی هم سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ بنده از حضور معاون اول رئیس جمهوری درخواست می‌کنم که این شرایط را برای بنگاه‌ها فراهم کنند که ما به بتوانیم شرکت‌ها را به دستگاه‌های تخصصی بسپاریم که بتونیم پروژه‌های ملی بسپاریم.

وی افزود: راهکار سهام عدالت راهکار خوبی است به شرط اینکه تا زمانیکه به دست صاحبان اصلی خود برسد، دستگاه‌های تخصصی اداره‌اش کنند و مشکل مدیریت غیرتخصصی نداشته باشیم.

اتابک ادامه‌ داد: سازمان مدیریت صنعتی سه وظیفه ذاتی دارد؛ یکی از اصلی‌ترینش، تربیت مدیران است؛ بنده متوقع هستم که آقای مقیمی و تیم‌شان برابر همان پیش‌بینی که انجام شده و برابر دیداری که در شهریور ماه هیئت دولت محضر رهبر معظم انقلاب داشت، برای تربیت جوانان به خصوص مدیران اقدام کنیم. ما باید در طول برنامه هفتم توسعه طی این پنج سال، ۱۰۰۰ مدیری که برنامه‌ریزی شده را بر اساس شایستگی انتخاب کنیم و جایگزین مدیران با تجربه‌ای که اکنون در شرکت‌ها هستند و شرایط سخت تورم رو پشت سر گذاشته‌اند، کنیم و بخواهیم که این تجربه‌ها را به مدیرانی که شما انتخاب می‌کنید، منتقل کنند و شرایطی را برای کشور مهیا کنند که ما در هیچ کجای کشور و در هیچ صنعت کشور، دچار خلاء مدیریتی یا کمبود مدیر نباشیم.

وی ابراز امیدواری کرد که این وظیفه مهم به‌نحوی انجام شود که آینده کشور به همت مدیران با تجربه و با کفایتی که امروز توانسته‌اند خودشان را به صورت الگو برای صنعت کشور مطرح کنند، به جایگاه خوبی برسد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.