رویکرد موفق روابطعمومی دیجیتال مبتنی بر بازاریابی درونگرا

فضای مجازی نحوه برقراری ارتباط میان افراد و انتشار اطلاعات در سازمانها و نهادها و مؤسسات را از اساس دگرگون كرده است. در این میان روابطعمومی دیجیتال، فرصتهایی را فراهم میسازد تا كیفیت ارائه خدمات به كاربران بهبودیافته و آنان را قادر میسازد در هر ثانیه و دقیقه به حجم وسیعی از خدمات و اطلاعات دسترسی پیدا نمایند. روابطعمومی دیجیتال، نسل جدید روابطعمومی است که میتواند یک سازمان را به طور کامل، متحول کند. یکی از عوامل اصلی موفقیت روابطعمومی دیجیتال، بازاریابی درونگرا است که شیوهای نوین از بازاریابی است.
بهکارگیری فناوریهای تحولآفرین از جمله اینترنت اشیا، اپلیکیشنهای موبایل، رسانههای اجتماعی، واقعیت مجازی و افزوده، تحلیلگری داده، کلانداده، هوش مصنوعی و بلاکچین منجر به شکلگیری رویکرد نوین تحول دیجیتال در عصر دیجیتال برای سازمانها و جوامع شده است. تحول دیجیتال فرایند تغییر مداوم حاصل از فناوری دیجیتالی در شرکتها و جامعه با استفاده از همگرایی فناوری، افراد و کسبوکارها است و سنگ بنای آن محاسبات تعبیه شده فراگیر، اتصال و جریانهای ارزشی انعطافپذیر است. بهطوریکه باعث ایجاد ارزش، رفاه اجتماعی و بهرهوری برای سازمانها و مشتریان میشود. در این راستا یکی از ارکان اصلی سازمان متأثر از تحول دیجیتال، روابطعمومی است. روابطعمومی تنها واحدی در سازمان است که میتواند تنظیمکننده یک رابطه مؤثر بین مدیریت، کارکنان و مخاطبان برونسازمانی باشد و حتی تعاملات بین سازمانی را برای توسعه و پیشرفت طرحهای اجرایی سازمان، برنامهریزی و توسعه دهد و بهنوعی مدیریت مشارکتی به مفهوم واقعی آن را به منصه ظهور گذارد. ازاینرو میتوان گفت که روابطعمومی فعالیتی است ممتد، مداوم و طرحریزی شده که از طریق آن، افراد و سازمانها میکوشند تا تفاهم و پشتیبانی کسانی را که با آنها سروکار دارند به دست آورند و در حقیقت بخشی از مدیریت است و در اغلب موارد نقش مغز متفکر، قلب تپنده، دست اجرا، پای پیشرفت، گوش شنوا، چشم بینا و زبان گویای سازمان و مدیریت آن را ایفا میکند.
شیوههای سنتی بازاریابی از جمله بازاریابی برونگرا بنا به دلایل مختلف علیرغم هزینهی زیاد برای سازمانها در عصر دیجیتال بلااثر بوده و باعث ایجاد رویکردهای نوین بازاریابی مانند بازاریابی درونگرا شده است. این نوع بازاریابی به دلیل انطباق با عصر دیجیتال، مورد توجه سازمانها قرار گرفته است. پیادهسازی این رویکرد تحت تأثیر عوامل درون و بیرون سازمان است که بررسی و تعیین اثرگذاری و کنترل آنها قبل از بهکارگیری این استراتژی لازم و ضروری است عوامل علی، از مجموعه عواملی از درون و بیرون سازمانها هستند که تیم بازاریابی باید نسبت به آنها دقت لازم را داشته باشد. بازاریابی درونگرا به دلیل ابزارهای دیجیتال و اینترنتی که در شرکتها در دسترس میباشد، قابل پیادهسازی است.
بازاریابی درونگرا بر روی جذب مخاطبان از طریق محتوای مرتبط و مفید تمرکز دارد. بهوسیله بازاریابی درونگرا، مشتریان بالقوه، کسبوکار موردنظر خود را از کانالهایی همچون وبلاگها، موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی پیدا میکنند.
بازاریابی درونگرا فرایند جذب مشتریان احتمالی یک کسبوکار است قبل از اینکه قصدی برای تبدیلشدن به یک مشتری را داشته باشند. در بازاریابی برونگرا، شرکتها هستند که مشتریان خود را معمولاً از طریق تبلیغات پیدا میکنند. ولی در بازاریابی درونگرا، مشتریان هستند که شرکتها را از طریق محتوای آنها پیدا میکنند. مزایای بازاریابی درونگرا؛ تمرکز بر روی مخاطبین هدف، ایجاد محتوای مناسب، ارزان و مقرونبهصرفه بودن است.
ضمن عرض تبریک سال جدید و آرزوی موفقیت و بهروزی برای صنعتگران و فعالان حوزه بازاریابی پیشنهاد میشود؛
تیمهای بازاریابی شرکتها میتوانند از تمامی ابزارهای مذکور بهصورت همزمان و در مواقع لازم با تأکید بر ابزارهای خاص که مرتبط با صنعتشان است استفاده نمایند. بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانههای اجتماعی، بازاریابی ویروسی، بازاریابی ایمیلی، سئو، تجزیهوتحلیل وب از ابزارهای شناسائی شدهی بازاریابی درونگرا هستند که هر کدام نیازمند پیشزمینه و مقدماتی است. در این راستا تیم بازاریابی باید جهت استفاده بهینه از هرکدام از این ابزارها، پیشزمینهی لازم برای به کارگیری از آنها را ایجاد نماید.
استفاده صحیح و به هنگام از هریک از ابزارها منجر به دستیابی به پیامدهای مثبت، هم برای مشتریان و هم برای سازمان خواهد شد.
دکتر فرینوش لازار
استاد دانشگاه آزاد اسلامی
سرپرست روابطعمومی و ارتباطات شرکت عالیفرد (سن ایچ)
برچسب ها :بازاریابی درونگرا ، دکتر فرینوش لازار ، روابطعمومی دیجیتال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0