ترامپ: فکر میکنم با ایران توافق میکنیم

رئیسجمهور ایالات متحده در مصاحبهای گفت که باور دارد توافق میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران ممکن است و واشنگتن با تهران به توافق خواهد رسید.
به گزارش تجارت پرس به نقل از ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده گفت: «فکر میکنم که با ایران به توافق خواهیم رسید» و افزود که «هیچکس بجز من نمیتوانست این کار را انجام دهد!»
در مصاحبه خود با مجله تایم به مناسبت صدمین روز آغاز ریاستجمهوریاش، ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا برای دیدار با «مسعود پزشکیان» یا رهبر انقلاب ایران آمادگی و تمایل دارد، گفت: «حتماً.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین این ادعا را که مانع از اقدام نظامی رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هستهای ایران شده، تکذیب کرد و گفت: «من جلویشان را نگرفتم، بلکه از تسهیل شرایط خودداری کردم، چون باور داریم میتوانیم توافق کنیم، امیدوارم که بتوانیم.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی پای آمریکا را به جنگ با ایران باز کند، گفت حتی اگر اسرائیل با ایران وارد جنگ شود، ایالات متحده به این جنگ «کشیده نخواهد شد.»
ترامپ سپس تصریح کرد که منظورش از عدم کشیده شدن به جنگ، درگیری ناخواسته و بدون تمایل است. او گفت: «به جنگ کشیده نمیشویم، اما اگر توافق حاصل نشود، ممکن است کاملا مشتاقانه وارد جنگ شویم و رهبری گروه را بر عهده خواهم داشت.»
– از قدرت بهدرستی استفاده میکنم
رئیسجمهور ایالات متحده قدرت اجرایی فراوانی دارد، اما به نظر میرسد که ترامپ سعی دارد اختیارات ریاستجمهوری را از این هم بیشتر کند. او در این باره گفت: «فکر نمیکنم که قدرت را گسترش داده باشم، بلکه از آن بهگونهای که در ابتدا هم هدفش بوده، استفاده میکنم.»
او در ادامه در مواجهه با این پرسش که آیا اختیارات کنگره در زمینه تجارت و تخصیص بودجه را به خود منتقل کرده و تمرکز قدرت در نهاد ریاستجمهوری صورت نگرفته، باز هم این اقدام را انکار کرد و گفت: «نه، فکر نمیکنم اینطور باشد. فکر میکنم که از قدرت بهدرستی استفاده میکنم و وعدههای انتخاباتیام را تحقق میبخشم.»
ترامپ سیاستهای تعرفهای مبهمی اتخاذ کرده است که در آن تعرفههای گمرکی شدیدی علیه برخی کشورها اعمال کرده و در بعضی موارد آنها را پس از تصویب، به تعویق انداخته یا لغو کرده است؛ امری که سرمایهگذاران و شرکای تجاری را نسبت به سرنوشت خود مردد کرده است.
با این حال، او از ابزار تعرفهها دفاع کرد و مکرراً وعده داد که قرار است بهزودی آمریکای امروز را به ثروتمندترین نسخه خود در تاریخ ایالات متحده تبدیل کند؛ اما از ارائه پاسخ روشن به پرسشهایی درباره معافیت شرکتهای کوچکتر که بقای آنها در خطر است، خودداری کرد.
ترامپ که در مصاحبه قبلی خود با نشریه تایم وعده داده بود از تمامی فرامین دیوان عالی ایالات متحده تبعیت کند، در پاسخ به این پرسش که چرا در برخی موارد – بهویژه در مسائل مهاجران – دستور دادگاه را رعایت نکرده، اظهار بیاطلاعی کرد و گفت که اینگونه موارد را به وکلای خود سپرده است.
رئیسجمهور آمریکا همچنین با بیان اینکه در دوران ریاستجمهوری «جو بایدن» نرخ جرم و جنایت بسیار افزایش یافته، گفت در حال بررسی ملاحظات قانونی است تا در صورت امکان، مجرمان خطرناک آمریکایی را به زندانهایی در السالوادور بفرستد؛ زیرا این کار بسیار کمهزینهتر از نگهداری آنها در آمریکا بوده و قدرت بازدارندگی این مجازات نیز بیشتر است.
ترامپ که در روزهای رقابت انتخاباتی وعده داده بود عاملان یورش به کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ را از زندان آزاد خواهد کرد، اخیراً بسیاری از آنها را مورد عفو قرار داد، حتی آنهایی که به ارتکاب جرایم خشونتآمیز اعتراف کرده بودند یا محکوم شده بودند. این در حالی است که چند روز پیش از عفو آنها، «جیدی ونس» معاون ترامپ گفته بود «قطعاً» کسانی که مرتکب خشونت شدهاند عفو نخواهند شد.
رئیسجمهور آمریکا در این باره گفت که افراد بسیاری در پروندههای دیگر با جرایم سنگینتر، مورد عفو قرار گرفتهاند و با مجازات سنگینی مواجه نشدهاند، بنابراین او تشخیص داده که هوادارانش در یورش ۶ ژانویه نیز نباید مجازات شوند.
او همچنین از عملکرد «ایلان ماسک» و نهاد تحت امرش، یعنی اداره افزایش بهرهوری دولت آمریکا دفاع کرد و گفت اطلاعات انبوهی که در اختیار این اداره قرار گرفته، فقط و فقط برای یافتن هزینههای اضافی دولت استفاده خواهد شد.
اخراجهای گسترده ترامپ و تیمش نهتنها موجب کاهش نیروها در ادارات فدرال شده، بلکه به شرکتهایی که با دولت قرارداد دارند نیز فشار آورده است؛ تا جایی که تنها در ماه میلادی گذشته حدود ۲۸۰ هزار نفر شغل خود را از دست دادند. با این حال، ترامپ باور دارد که برای افزایش کارآمدی در ایالات متحده، این اقدام ضروری است.
– پایان جنگ اوکراین نزدیک است
او خود را تنها فردی دانست که میتواند جنگ اوکراین را به پایان رسانده و جلوی کشتهشدن ۳۰۰۰ نفر در هفته را بگیرد. او گفت: «فکر میکنم که این کار را خواهیم کرد و این مسئله حل خواهد شد.»
ترامپ که در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ بارها گفته بود جنگ اوکراین را در ۲۴ ساعت اولِ ریاستجمهوریاش تمام میکند، در این باره به مجله تایم گفت: «خب، من آن را به معنای واقعی کلمه نگفتم، منظورم استعاری بود. رسانههای جعلی مثل همیشه آن را اشتباه برداشت کردند… اما مردم میدانند که وقتی آن حرف را زدم، تا حدی به شوخی گفتم.»
ترامپ پایان جنگ اوکراین را نزدیک دانست و با تکرار دوباره این ادعا که اگر بهجای بایدن، او رئیسجمهور آمریکا بود این جنگ هرگز آغاز نمیشد، گفت: «سه سال است که آتش این جنگ شعلهور است و من سه ماه است روی کارم. حالا از من میپرسید چرا انقدر طول کشیده؟!»
او با تاکید بر اینکه در دوران ریاستجمهوری «ولادیمیر پوتین» و «ولودیمیر زلنسکی»، صلح امکانپذیر است، مدعی شد که پوتین میخواهد تمامی اوکراین را تحت کنترل بگیرد، اما تنها بهخاطر شخص ترامپ است که تا امروز این کار را نکرده است. او گفت: «گفتوگوهای خیلی خوبی داشتیم و به توافق خیلی نزدیک شدهایم.»
رئیسجمهور ایالات متحده بار دیگر آب پاکی را روی دست کییف ریخت و با صراحت گفت که اوکراین نمیتواند در ائتلاف نظامی ناتو عضو شود. او گفت: «فکر نمیکنم اوکراین هرگز عضو ناتو شود و این از روز اول روشن بود. بهنظرم همین بحث پیوستن به ناتو بود که باعث شروع جنگ شد. اگر اصلاً این موضوع مطرح نمیشد، احتمال خیلی بیشتری وجود داشت که این جنگ از اساس آغاز نشود.»
او همچنین با قاطعیت گفت که شبهجزیره کریمه دیگر بخشی از خاک روسیه محسوب میشود و پسگرفتن آن امکانپذیر نیست. ترامپ با اشاره به اینکه مردم این منطقه بیشتر روسی صحبت میکنند و روسیه نیز زیردریاییهای خود را به این منطقه فرستاده، گفت: «کریمه در دست روسیه باقی خواهند ماند.»
– درباره کنترل بر کانال پاناما، جزیره گرینلند و تبدیل کانادا به ایالت پنجاه و یکم آمریکا، شوخی نمیکنم
ترامپ در این مصاحبه گفت که درباره کنترل بر کانال پاناما، جزیره گرینلند و تبدیل کانادا به ایالت پنجاه و یکم آمریکا، کاملاً جدی است و شوخی ندارد.
او سلطه ایالات متحده بر پاناما و گرینلند را برای امنیت ملی آمریکا و امنیت بینالمللی الزامی دانست و گفت آمریکا در سال ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار برای حفاظت از کانادا هزینه پرداخت میکند تا بهعنوان یک کشور به حیات خود ادامه دهد.
– مسئول جنگ غزه بایدن است
نشریه تایم با اشاره به گزارش یونیسف که بر اساس آن بیش از ۳۰۰ کودک از زمان شکست آتشبس در غزه کشته شدهاند و بیش از ۶۰۰ کودک مجروح هستند، این پرسش را مطرح کرد که مسئول این مرگها کیست.
ترامپ در پاسخ گفت که مسئولیت آنها بیش از همه بر گردن «جو بایدن» است، زیرا به ادعای ترامپ، بایدن با کاهش تحریمها علیه ایران موجب تامین مالی جنبش مقاومت شد و عملیات طوفان الاقصی، جنگ غزه را به راه انداخت!
– عربستان سعودی به پیمان ابراهیم وارد خواهد شد
ترامپ با بیان اینکه عربستان سعودی به پیمان ابراهیم وارد خواهد شد، گفت این اتفاق چندان طول نخواهد کشید. او همچنین با ستایش پیمان ابراهیم به عنوان دستاورد سیاست خارجه خود، گفت بایدن از پیگیری این توافق خودداری کرد و آن را رها کرد.
خبرنگار مجله تایم با اشاره به لغو ویزای ۳۰۰ دانشجو به دلیل شرکت در اعتراضات دانشگاهی و حمایت از فلسطین، آن را مصداق نقض آزادی بیان دانست و از ترامپ پرسید: «چرا صدها نفر را به خاطر ابراز نظراتشان اخراج میکنید؟»
ترامپ در پاسخ مدعی شد که در این تظاهراتها «یهودستیزی» صورت گرفته و به آشوب کشیده شده است. او تخریب دانشگاه و ایجاد آشوب را بهانهای کرد تا سرکوب اعتراضات دانشجویان در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی را توجیه کند.
ترامپ همچنین با بیان اینکه راهکارهای قانونی زیادی برای دور سوم ریاستجمهوری وی وجود دارد، گفت در حال حاضر حتی به این گزینه فکر هم نمیکند و نمیخواهد درباره آن صحبت کند.
برچسب ها :دونالد ترامپ ، مذارکرات ایران و امریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0