با افتتاح یک پروژه توسط رئیس جمهور؛
ایران به باشگاه تولیدکنندگان سبد آلوگرافت میپیوندد

سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با سرمایهگذاری در یکی از پیشرفتهترین صنایع پزشکی دنیا، این روزها آماده افتتاح این پروژه توسط رئیس جمهور است. به گفته مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز، با افتتاح این پروژه، ایران به جمع پنج کشور تولیدکننده سبد آلوگرافت میپیوندد.
سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به کمک شرکتهای زیر مجموعهاش این روزها آماده افتتاح پروژهای است که در گروه پیشرفتهترین صنایع پزشکی دنیا قرار میگیرد. این سازمان با هدف احیای بافتهای انسانی اهدایی، تولید بیوایمپلنت را در کشور توسعه داده است.
مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بهعنوان یکی از جوانترین شاخههای صنایع پیشرفته محصولات استراتژیکی را در اختیار پزشکان ایرانی قرار میدهد تا به کمک این محصولات، خدمات مناسب به سیستم درمانی ارائه دهند.
مزایای این تکنولوژی نوظهور با روشهای سنتی و گرافتهای مصنوعی قابل مقایسه نیست و محصولاتی که با مشارکت دولت و بخش خصوصی تولید خواهند شد، در حوزههای ارتوپدی، مغز و اعصاب، دندانپزشکی، قلب و عروق و جراحی زیبایی کاربرد دارند و بهمرور با بدن فرد پیوند میخورند.
بهزودی در سفر مسعود پزشکیان به کرمانشاه، یکی از واحدهای تولید بیوایمپلنت ایران افتتاح خواهد شد. درباره دلایل مشارکت ایدرو در این پروژه پیشرفته صنعت پزشکی سعید نظری مدیرعامل شرکت دانش بافت البرز به آوش گفت: پس از بازدیدی که در سال 1390 از کارخانه صاحب دانش فنی به نام همانند ساز بافت کیش انجام شد، تصمیم گرفتیم که در این پروژه سرمایهگذاری کنیم. شرکت همانند ساز بافت کیش قبلا با سرمایهگذاری ایدرو بالا آمده بود.
وی ادامه داد: بعد از بازدید از فعالیتهای این شرکت، تصمیم گرفته میشود که ایران را بهعنوان سانتر تولید بیوایمپلنت در آسیا مطرح کنند. یک قراردادی تنظیم میشود و همکاری مشترکی تعریف میشود.
نظری بیان کرد: ایدرو به عنوان مرجعیتی که بهعنوان شتابدهنده در صنایع ایران فعالیت میکند، به موضوع تولید بیوایمپلنت ورود میکند و با دانش بخش خصوصی، این همکاری در آن زمان آغاز میشود.
وی افزود: به هر دلیلی فرآیند کار متوقف میشود و دوباره از سال 1401 فعالیت از سر گرفته میشود و شرکت در مسیر راهاندازی قرار میگیرد.
به گفته مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز، 60 درصد سهام شرکت تولید بیوایمپلنت خصوصی است و 40 درصد آن متعلق به سازمان گسترش و صنایع نوسازی ایران است. بخش خصوصی دانش فنی و بخشهایی از سرمایه را را آورده است تا خطوط تولید تجهیز شوند.
ارزآوری تولید بیوایمپلنت
نظری درباره اهمیت تولید بیوایمپلنت بیان کرد: با توجه به فرهنگ کشور ما که فرهنگ اهدا در مردم ما بسیار رایج است، اهدای بافت و اهدای عضو جریانات بسیار خوبی دارد. تولید بیوایمپلنت میتواند برای کشور ما ارزآوری داشته باشد. با توجه به تبحر جراحان ما و نیاز آنها به این محصول برای پیوند، ایجاب میکرد که به سمت تولید چنین محصولی برویم.
وی اضافه کرد: ایران در دنیا در ارتباط با پیوند عضو زبانزد است. این موضوع باعث میشود که نیاز به بیوایملپنت در ایران بالا باشد. به این نیاز بالا با اجرای پروژهای به نام بیوایمپلنت در دو مرکز کرمانشاه و شمس آباد تهران پاسخ داده شد.
مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز گفت: محصولات این دو مجموعه در چهار دسته تولید میشود. تولیدات باید نیاز داخل را رفع کند و با یک ارزآوری مناسب، صادرات هم داشته باشد.
بازاری به بزرگی 6.8 میلیارد دلار
نظری درباره وضعیت بازار بیوایمپلنت توضیح داد: ارزش بازار بیوایمپلنت تا امروز 4.2 میلیارد دلار برآورد شده است و پیشبینی میشود تا پایان سال 2025 ارزش این بازار در دنیا به چیزی حدود 6.8 میلیارد دلار برسد. این عدد بسیار بزرگ است و سهم ما با توجه به اینکه از نظر تکنولوژی و دانش در دنیا بسیار عالی هستیم، میتواند در این بازار قابل توجه باشد.
وی یادآور شد: ایران با اجرای این پروژه جزء پنج کشوری است که توانسته است سبد آلوگرافت را در دنیا تولید کند. بنابراین هرچقدر بیشتر بتوانیم درصدی از بازار را به دست بیاوریم، میتوانیم ارزآوری داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز توضیح داد: تا قبل از اجرای این پروژه، خروج ارز وجود داشت. به این شکل که برای این پیوندها از خارج بیوایمپلنت با منشا انسانی و حیوانی وارد میشده است. با حضور دانش بافت البرز و خود شرکت همانند ساز، این نیاز در کشور کاملا مرتفع میشود و امیدواریم که دریچههای صادراتی باز شود.
وی ادامه داد: ایمپلنت در درمان، روند ترمیم را تسریع میکند و باعث میشود که در جراحیهایی که بیمار نیاز به پیوند دارد، یک بانک بافت بسیار خوب، پشتوانه درمان کشور قرار گیرد. این بانک همیشه در دسترس باشد و نیاز به این نباشد که از خود فرد، بخشهایی برداشته شود. این موضوع از اهمیتهای آلوگرافت است.
به گفته نظری، همه بافتهای بدن قابلیت تبدیل به بیوایمپلنت را دارند. عروق، بافتهای پوششی، استخوانها، دریچههای قلبی، تاندون و لیگامان (رباط) همه بافتهایی هستند که بدن به صورت زنده دارد و پس از مرگ، این امکان وجود دارد که ما دوباره آن را به حیات برگردانیم و از آنها در بیماران پیوندی استفاده کنیم.
تولید 200 نوع محصول
مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز درباره ویژگیهای پروژهای که رئیس جمهور افتتاح میکند، بیان کرد: این پروژه، این قابلیت را دارد که در چهار دسته بسیار مهم استخوانی، قلبی و عروقی، تاندون و لیگامان و پوششی محصولاتی را با نزدیک به 200 نوع تولید کند.
وی اضافه کرد: این پروژه بسیار ارزشمند است و در منطقه بسیار کم برخوردار کرمانشاه واقع شده است. افتتاح این پروژه میتواند اشتغال بالایی در محل تاسیس ایجاد کند و توریست درمانی را رونق دهد.
نظری گفت: در استان کرمانشاه و استانهای مرزی با توجه به دسترسی به کشورهای همسایه و تعاملی که بین این استان و کشورهای همسایه وجود دارد، این قابلیت هست که توریسم درمانی پیشرفت کند، حتی سیستم درمانی در این استان به سانترهای ارتوپدی، جراحیهای تروما و پزشکی تبدیل شود.
وی درباره قابلیت رقابتی محصول تولیدی در کرمانشاه نسبت به نمونههای خارجی توضیح داد: قیمتگذاری در ایران به صورت دستوری توسط دولت انجام میشود و قیمت محصول داخلی یک پنجم نمونه مشابه خارجی است.
مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز درباره کیفیت محصول تولید داخل گفت: استانداردهایی که آلوگرافت تولید میشود، در تمام دنیا استانداردهای یکسانی است. در شرکت دانش بافت البرز استانداردهای ایزو و GMP با وسواس بسیار زیادی پیگیری میشود و استانداردهای با درجات بالا که در اروپا و آمریکا در حال اجرا است، اینجا پیادهسازی شده است. از نظر کیفیت هیچ تفاوتی بین محصول ما و محصولات به روز دنیا وجود ندارد.
وی درباره امکان صادرات محصولات ایرانی بیان کرد: محصولات شرکت دانش بافت البرز هنوز وارد بازار صادراتی نشده است اما شرکت مادر که از نظر دانشی این شرکت را حمایت میکند و تکنولوژی و دانش فنی آن پیاده سازی شده است، به بازارهای اروپا، آسیای میانه، خاورمیانه، ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادرات داشته است.
برچسب ها :ایدرو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0