تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
کد خبر : 16134

پدیده خانه های اشتراکی بنیان خانواده ها را نشانه گرفته است

پدیده خانه های اشتراکی بنیان خانواده ها را نشانه گرفته است

بحران قیمت مسکن در کلان شهرها باعث شده پدیده ای به نام خانه های اشتراکی ظهور کند. بسیاری از مستاجران به دلیل افزایش افسارگسیخته نرخ اجاره ها در کلان شهرها به خصوص تهران مجبور شده اند در خانه هایی با افراد دیگر زندگی کنند. پدیده ای که بنا به گفته کارشناسان باعث می شود بنیان

بحران قیمت مسکن در کلان شهرها باعث شده پدیده ای به نام خانه های اشتراکی ظهور کند. بسیاری از مستاجران به دلیل افزایش افسارگسیخته نرخ اجاره ها در کلان شهرها به خصوص تهران مجبور شده اند در خانه هایی با افراد دیگر زندگی کنند. پدیده ای که بنا به گفته کارشناسان باعث می شود بنیان خانواده از بین برود و ضدیت جدی با ارزش های اسلامی و ایرانی ایجاد شود.

در همین حال، فرشید جوادی ، کارشناس حوزه مسکن با هشدار نسبت به رواج بد مسکنی گفت: متاسفانه بد مسکنی تبعات گسترده اجتماعی به دنبال دارد و با توجه به سهم بالای مسکن در هزینه خانوار نگرانی های زیادی بابت سکونت خانواده ها در خانه های اشتراکی وجود دارد.

وی ادامه داد: زندگی در خانه های اشتراکی به هیچ عنوان با ارزش های اسلامی و ایرانی ما سازگار نیست و راهکارهای مسئولان در طول سال های اخیر هم نتوانسته از مشکلات مسکن کلان شهر ها را بکاهد.

جوادی با بیان اینکه رواج بد مسکنی باعث فروپاشی بنیان خانواد ها می شود، توضیح داد: قطعا هیچ خطری برای یک جامعه به اندازه آسیب به بنیان خانواده فاجعه بار نیست و مسئولان باید برنامه ریزی های کارآمدتر و تاثیرگذارتری برای مهار بحران مسکن داشته باشند. چراکه هرچقدر این بحران دیرتر کنترل شود ، احتمال کنترل آسیب هایی که به خانواده ها و افراد به دلیل زندگی در مسکن نامناسب و اشتراکی ایجاد می شود،کمتر است.

وی با تاکید بر اینکه رواج بد مسکنی قابل انکار نیست و باید فکری به حال آن شود، افزود: زندگی در خانه های اشتراکی، پشت بام خوابی و سایر موارد بد مسکنی آسیب های جدی روحی و روانی برای افراد و خانواده ها ایجاد و این مشکل به سایر افراد جامعه نیز سرایت می کند .

جوادی با تاکید بر اینکه مشکل فوق یک بحران عمیق و پیچیده اجتماعی ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: همان طور که رییس مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش اشاره کردند، در چهار دهه سال اخیر نتوانستیم مشکل مسکن را آنطور که باید حل کنیم. از طرفی نرخ عرضه و تقاضای مسکن نیز در حال حاضر  اختلاف معناداری دارد که مدام در حال افزایش است.

این کارشناس حوزه مسکن و عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به حجم بالای خانه های احتکار شده و خالی از سکنه در کشور،گفت: ابزارهای مالیاتی و بسته های تشویقی می تواند در جلوگیری از احتکار ملک و عرضه خانه های خالی از سکنه کمک کند. هر چند که متاسفانه این راهکار هم به صورت تاثیرگذار عملیاتی نشده است.

جوادی با بیان اینکه اصلاح فرایند تولید مسکن می تواند به مرتفع کردن مشکلات و مهار تورم کمک کند، توضیح داد: در حال حاضر روند تولید و ساخت مسکن در کشور بسیار پرهزینه و وقت گیر است که این رویه باید اصلاح شود. از طرفی صنعتی سازی و روش های ساخت مدرن و کم هزینه می تواند به ترمیم قیمت مسکن در کشور کمک کند.

وی با اشاره به اینکه روش های دستوری تاثیری در کنترل اجاره بها در کشور ندارد، گفت: متاسفانه شاهد هستیم مسئولان در جهت کنترل بازار اجاره مسکن به روش های دستوری روی می آورند که این راهکارها هیچ بازدارندگی و تاثیر مثبتی در بازار ندارد و در حال حاضر بخش اعظم درآمد قشر متوسط به اجاره بهای مسکن اختصاص می یابد . از طرفی انفعال دولت ها در حوزه  سیاستگذاری در حوزه مسکن باعث بروز پدیده هایی مانند زندگی در خانه های اشتراکی و انواع مدل های دیگر بدمسکنی شده است.

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.